Румен Радев: След изборите темата бързо бе погребана

0
Станахме свидетели на опити за вмешателство отвън
Станахме свидетели на опити за вмешателство отвън Видео: Нова телевизия

"На 19 април свиквам 44-тото Народно събрание. Изборите откроиха съществени проблеми. Станахме свидетели на опити за вмешателство отвън.

Партиите призоваха по време на вота за крайни мерки, включително затваряне на границите. След изборите темата бързо бе погребана, но проблемите остават”, заяви президентът Румен Радев в извънредно обръщение.

По думите му тези проблеми не се изчерпват само с външно вмешателство в изборния процес.

„Проблемите няма да бъдат решени само със заклинания, а със закони. Днес се необходими отговорни действия - законодателни и организационни. На следващото Народно събрание ляга отговорността за намиране на решение на тези проблеми. Приветствам куража на Министерството на правосъдието да направи това. Предложенията за промени предоставят ясни бариери за навлизане на чуждото влияние", заяви още Радев.

„Някои съзряха в предложението за уседналост ограничаването на правата на българите в чужбина. Дебатът по тази тема извади политическата класа от дългогодишната летаргия. Вярвам, че с един разумен и конструктивен диалог ще се намерят по-добри решения”, заяви държавният глава.

"Сега на ход е парламентът. Вярвам, че в него ще се намери мнозинство, което ще гласува адекватно законовите промени. Надявам се, че то ще излъчи работещо правителство. Българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и престъпността, срещу ценовия шок гласуван от независимия регулатор. Пожелавам успех на българските законодатели", завърши Румен Радев.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари