Румен Радев ще ръководи българската делегация на Общото събрание на ООН

1
Президентът ще бъде на работно посещение в Ню Йорк от 18 до 21 септември
Президентът ще бъде на работно посещение в Ню Йорк от 18 до 21 септември Снимка: Фейсбук

Президентът ще бъде на работно посещение в Ню Йорк от 18 до 21 септември

От 18 до 21 септември президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню Йорк, САЩ, предава БТА. Държавният глава ще ръководи българската делегация и ще представи страната ни в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.

На 18 септември президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха за Целите на устойчиво развитие – политически форум на високо равнище под егидата на Общото събрание на ООН. Българският президент ще направи изказвания в рамките на лидерските формати, посветени на науката, технологиите и иновациите.

В същия ден държавният глава ще проведе срещи с представители на еврейските организации в Ню Йорк.

На 19 септември българският президент ще участва в откриването на Общия дебат на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН. В програмата на Румен Радев за деня са предвидени двустранни срещи с президента на Република Австрия Александър Ван дер Белен, с президента на Република Молдова Мая Санду, с министър-председателя на Ирак Мохамед Шия Ал Судани и други.

На 20 септември държавният глава Румен Радев ще участва в Срещата на върха за климата под егидата на Генералния секретар на ООН.

Българският държавен глава ще направи изказване в рамките на Общия дебат на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН (изказването се предвижда около 19.00-19.30 часа българско време).

Темата на Общия дебат на 78-ата сесия е „Възстановяване на доверието и възобновяване на глобалната солидарност: ускоряване на действията по Дневен ред 2030 г. и неговите цели за устойчиво развитие за постигане на мир, просперитет, прогрес и устойчивост за всички“.

В програмата на българския президент за деня са предвидени двустранни срещи с президента на Република Корея Юн Сук Йол, с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд и други.

На 21 септември президентът Румен Радев ще проведе среща с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел.

В рамките на посещението си в САЩ президентът Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари