Румен Радев: Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

0
Това заяви президентът на брифинг за български медии в централата на ООН
Това заяви президентът на брифинг за български медии в централата на ООН Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Това заяви президентът на брифинг за български медии в централата на ООН

Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт и подкопаването на икономическите и социални системи в световен мащаб от войната в Украйна. Това заяви днес президентът Румен Радев на брифинг за български медии в централата на ООН.

Радев ще участва днес в срещата на върха за Целите на устойчиво развитие, с която се открива седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН.

"Тези амбициозни цели бяха поставени още през 2015 г. и днешната среща бележи средата на периода за тяхното постигане", заяви президентът и цитира думите на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, че само 15 процента от тези цели предстои да бъдат изпълнени, информира БТА.

"Една огромна част от тях са в застой, а при други има чувствителен регрес", каза Радев и допълни, че причините за това включват КОВИД-19, енергийната криза, военните конфликти, промените в климата. Всичко това оказва негативно влияние върху нашето общо развитие, върху бедността, образованието, здравеопазването, каза държавният глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари