Румен Радев ще направи обръщение към народа

0
По същото време властта се събира заради труса в управлението
По същото време властта се събира заради труса в управлението

Държавният глава ще говори пред нацията в 17:05 часа

По същото време властта се събира заради труса в управлението.

Днес от 17:05 часа държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По същото време се окачва и срещата между партиите в управляващата коалиция - ГЕРБ и Обединени патриоти, заради труса в управлението.

В четвъртък вечерта президентът Радев изрази отношението си по повод ужасната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, а 27 бяха ранени. Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки и строителството, заяви тогава държавния глава. На следващия ден премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри от кабинета заради трагедията - на вътрешния министър Валентин Радев, на министъра на транспорта Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие и строителството - Николай Нанков.

Това предизвика трус в управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти. Вицепремиерът Валери Симеонов, който е лидер на една от партиите в ОП - НФСБ, категорично заяви, че не приема постъпката на министър-председателя. Партията излезе и с остра декларация срещу Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари