Румен Радев: Рискуваме да не можем да охраняваме небето си

0
Изтребителите МиГ-29 могат да летят най-много още година
Изтребителите МиГ-29 могат да летят най-много още година

Изтребителите МиГ-29 могат да летят най-много още година

"Като отговорен член на Алианса, България не може да си позволи да се моли някой друг да охранява небето ѝ. От 1952 г. досега носим бойно дежурство без да сме прекъснали и един ден. Ще бъде национално унижение, ако България се откаже от тази способност и я хвърли на плещите на съюзниците."

Това заяви президентът Румен Радев, предава Novini.bg.

Рискуваме, след като ние вече не можем да плащаме за ремонт на МиГ-29 на руската страна. Явно няма как да стане в тази геополитическа обстановка. И не трябва да става. МиГ-29 ще може да лети още най-много година. Ще настане една пропаст от поне 5-6 години, в които няма да можем да носим такова дежурство“, предупреди той.

Държавният глава отправи апел към правителството да търсят заместващи решения бързо и по най-добрия за България начин. Румен Радев изрази притеснения, че договорените със САЩ самолети Ф-16 - 8 на брой, са много малко, а освен това, за да излязат по-евтино, са орязани много от екстрите им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    То земя българска вече почти няма, ти за някакво си небе се кахъриш. Че кой ще ни нападне, бе? Нали като ни превземе трябва и да ни храни?!:)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари