Румен Радев: Полша е готова да помогне за ремонта на български МиГ-29

0
България може да очаква ексадрилна готовност за новите Ф-16 към 2030-а година, допълни държавният глава
България може да очаква ексадрилна готовност за новите Ф-16 към 2030-а година, допълни държавният глава Снимка: БГНЕС

Експертни екипи ще обсъдят незабавно възможността за оказване на съдействие на България за поддръжката на МиГ-29 от полската индустрия.

Това стана ясно от изявлението на президента Румен Радев след срещата му с полския президент Анджей Дуда, който е на работно посещение у нас, предава БНТ.

По думите на държавния глава България може да очаква ексадрилна готовност за новите Ф-16 към 2030-а година.

"Ако дотогава не вземем спешни мерки, рискуваме да загробим вековната ни история във военната авиация, да се молим на комшиите за поможщ и да компрометираме самия проект за Ф-16, защото няма да има кой да го обслужва.", заяви Радев.

По думите на Радев годините неглижиране на проблемите на отбраната в България са довели до определен дефицит на способности като особено критичен е проблемът с изтребителната авиация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари