Румен Радев иска български самолети да пазят небето ни

1
От 4 март нидерландски самолети охраняват небето на България
От 4 март нидерландски самолети охраняват небето на България Снимка: Прессекретариат на държавния глава

От 4 март нидерландски самолети охраняват небето на България

Президентът Румен Радев е поставил въпроса за предприемането на неотложни мерки за осигуряването на охраната на въздушното ни пространство от български самолети с български екипажи, съобщиха от прессекретариата на Радев.

Това е станало на среща между държавния глава с министъра на отбраната Драгомир Заков, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

От 4 март нидерландски самолети охраняват небето на България, стана ясно в края на миналата седмица от решение на правителството. До 8 самолета и до 200 военнослужещи на Военновъздушните сили на Нидерландия ще са на територията на България.

На работната среща са обсъдени предизвикателствата пред гарантирането на въздушния суверенитет на България.

Предложените възможности за осигуряване на охрана от български самолети изискват задълбочен анализ, както и своевременни и адекватни решения в условията на усложнена геополитическа обстановка, беше подчертано на срещата, допълват от прессекретариата на държавния глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русенец
    Румба, ти хубаво искаш, ама дали имаме летци, които могат да летят? Защото ти си с почти 1400 летателни часа, които са нальота на американски летец за 3 ( три ) години. Сегашните летци се пенсионират с по 450 часа за 25 години работа, като за летателни часове им се броят и тези, при които са били на втората седалка на спарката или пред симулатора. Миналата година един завалия се преби защото не може да лети, преди това двама от най-опитните ни хеликоптерджии паднаха с вертолет защото не са усетили, че свършват горивото пак защото нямат опит. Преди тях пък друг ас се блъсна в кораб в ясно време и се преби. Румба, нека летците ни да си стоят в поделението, да си цакат картите и да не ги убиваме, че не могат момчетата да летят. Пък дори и ти едва ли очакваш с няколко лошо поддържани самолета да се противопоставиш и на хвърчило. Зарежи пилотите, ама кажи кога ще разкараш протежетата си, които ни натресе?
  • 4
    2
    Anton
    В случай, че двата МИГа могат въобще могат да напуснат хангара на собствен ход...
  • 4
    1
    Ушев
    И какво ще опазят двата скапани МИГ - а? В случай, че имат гориво за да излетят...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари