Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик на КОВИД-19

1
Президентът каза, че трябва да има разбиране за това, което прави правителството, въпреки че той имал критики към някои аспекти на въвеждането на мерките
Президентът каза, че трябва да има разбиране за това, което прави правителството, въпреки че той имал критики към някои аспекти на въвеждането на мерките Снимка: Фейсбук

България трябва да направи всичко възможно да избегне пик, който ще доведе до висока заболеваемост и починали хора.

Това каза в Брюксел президентът Румен Радев в края на днешната среща на върха на лидерите на страните от ЕС пред БНТ. Според него България и Румъния дипломатично не са били сочени с пръст.

Президентът каза, че трябва да има разбиране за това, което прави правителството, въпреки че той имал критики към някои аспекти на въвеждането на мерките.

"Отдавна има ваксини, всеки ден се говори за ваксини от специалисти от най-различен спектър. Всеки ден се призовават хората, но това е състоянието към момента. България и Румъния бяха единствените държави, които без да се дават имената, това беше доста дипломатично от госпожа Урсула фон дер Лайен, когато тя представи своя брифинг. Вече средният процент за ЕС е над 75, доста държави са над 90 и нагоре, включително тук в Белгия", коментира държавният глава.

В Брюксел европейските лидерите обсъждаха днес въпроса за миграцията. България е поискала да има оперативни планове в случай на миграционен натиск по външните ни граници. Румен Радев е разговарял и няколко пъти с германския канцлер Ангела Меркел по темата Република Северна Македония. По думите му започването на преговори със Скопие е лична кауза на Меркел. Тя иска това да стане още тази година. Последната възможна дата за взимане на решение за това е срещата на върха през декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари