Стана ясно защо Путин и Макрон седяха на 4 метрова маса разстояние

0
Френският президент Еманюел Макрон е отказал да си направи PCR тест
Френският президент Еманюел Макрон е отказал да си направи PCR тест Снимка: bTV, стоп кадър

Френският президент Еманюел Макрон е отказал да си направи PCR тест при визитата си в Москва, затова бил държан на разстояние от руския си колега Владимир Путин

Това казаха пред „Ройтерс“ два източника от обкръжението на Макрон, предаде bTV.

Наблюдатели останаха учудени от снимките на Макрон и Путин, седящи в противоположните краища на 4-метрова маса, когато двамата обсъдиха в понеделник кризата около Украйна. Някои дипломати предположиха, че по този начин Путин е искал да изпрати дипломатическо послание. Ситуацията вдъхнови редица шаржове и карикатури.

Два източника, които са запознати със здравния протокол на френския президент, заявиха пред „Ройтерс“, че на Макрон е било дадено право на избор – или да му бъде направен PCR тест от руските власти, или да откаже, при което ще трябва да спазва по-строги изисквания за социална дистанция.

„Знаехме много добре, че това означава, че няма да има ръкостискане и ще е налице дълга маса. Не можехме обаче да допуснем да се доберат до ДНК на президента", каза един от източниците.

Говорител на Кремъл не отговорил на запитване на агенцията за коментар.

Вторият източник от обкръжението на Макрон посочи, че той си е направил PCR тест преди да замине. След като френският президент пристигнал в Русия, неговият лекар му направил бърз тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари