Предвиждат ли се промени за зелените сертификати у нас

1
„Катерим пика на петата вълна, изненада няма. Ръстът ще продължи още 1 - 2 седмици, след което ще достигнем най-високите стойности и ще започне нормализиране на ситуацията”, коментира доц. Кунчев
„Катерим пика на петата вълна, изненада няма. Ръстът ще продължи още 1 - 2 седмици, след което ще достигнем най-високите стойности и ще започне нормализиране на ситуацията”, коментира доц. Кунчев Видео: NOVA

"Към момента не предвиждаме никаква промяна относно сроковете на валидност на зелените сертификати вътре в страната. Що се отнася до европейските - документите на хората с бустерна доза остават безсрочни"

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг във вторник, предаде NOVA

Той поясни, че скъсеният до 9 месеца срок на действие на сертификатите за хора с две дози ваксина е договорен на международно ниво и важи само при пътуване в чужбина.

„Катерим пика на петата вълна, изненада няма. Ръстът ще продължи още 1 - 2 седмици, след което ще достигнем най-високите стойности и ще започне нормализиране на ситуацията”, коментира още Кунчев.

Той обясни, че има сериозна разлика в заболеваемостта в отделните региони на страната. „Ако над 2/3 от общините влязат в такъв режим, тогава ще обсъждаме и мерки на национално ниво”, подчерта здравният инспектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари