Румен Радев: Правителството е безпомощно, което е по-тревожно от самия вирус

1
Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия
Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия

Президентът Румен Радев критикува правителството заради "безпомощността" му да се справи с пандемията от коронавирус и призова хората към спокойствие и спазване на мерките.

"Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е според мен демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията", каза Радев, цитиран от Дневник.

Според него управляващите са пропуснали ценно време за необходимата подготовка.

"Докато хората обикалят болниците с надеждата да бъдат приети, този, който изгони българските лекари и медицински сестри от България, пак ни обещава, че пак ще ни спасява. Затова призовавам хората да спазват мерките, да се пазят, да укрепват своя имунитет и да не вярват на телевизионни спасители", каза пред журналисти Румен Радев, който до снощи беше в самоизолация заради положителния тест на главния си секретар.

В България през последната седмица броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи близо два пъти спрямо предходните седем дни.

"Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни, също така и непопулярни действия", каза президентът.

"Сега виждаме панически мерки, консомолски ентусиазъм - трудно ще стане. Другите държави минаха през по-леки мерки, но взети навреме ", каза Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари