Румен Радев: Не е работа на НСО и ДАНС да ловят сняг пред премиера

0
„Не е работа на министри да дават оценка на работата на службите, особено когато те са извън техния ресор. Работата на министрите е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза", каза още президентът
„Не е работа на министри да дават оценка на работата на службите, особено когато те са извън техния ресор. Работата на министрите е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза", каза още президентът Видео: NOVA

Радев няма да иска оставки заради замерянето на Петков със снежни топки

„Няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум. Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да ловят сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за възможни провокации и да гарантират неговата сигурност. Те това и направиха и получиха лична благодарност от премиера”. Така президентът Румен Радев отговори на въпрос дали има пробив в националната сигурност във връзка с това, че по време на честванията за 3 март на Шипка премиерът Кирил Петков и председателят на Народното събрание Никола Минчев бяха замеряни със снежни топки пред NOVA.

„Не е работа на министри да дават оценка на работата на службите, особено когато те са извън техния ресор. Работата на министрите е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза, да създават условия за устойчив икономически растеж, който всички българи очакват”, добави той.

„Надявам се, че тази атака към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че допреди година това беше практика в работата със службите и силно се надявам управляващите да не тръгват по този отхвърлен от обществото път. Разбира се, че няма да искам оставки”, каза още президентът.

Той посочи, че в петък е инициирал среща с министър-председателя, ресорни министри и институции, като на нея са били анализирани състоянието и готовността на Системата за управление на кризи.

„Очаквам от ресорните министри, институции и законодатели енергични мерки за създаване на Единна национална система за управление на кризи, за преминаване от реактивен към проактивен подход при управлението на кризите и изпълнението на всички тези неотложни мерки, които набелязахме на срещата”, посочи Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    rusenec 2
    Дано смениш това долно протеже, че не се издържа да слуша какво му казват ГЕРБ и Кожухаров.
  • 4
    1
    русенец
    Румба, заеби ДАНС и НСО, кажи с твоето протеже дето ни го натресе какво да правим? Изобщо какво му хареса на този идиот, че не можахме да разберем. Хайде да го разкараш вече, а? Наказа ни с него, разбрахме намека!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари