Румен Радев: България става заложник на вътрешната политика на Нидерландия

0
Всички държави застават зад България за Шенген, каза още президентът от Брюксел
Всички държави застават зад България за Шенген, каза още президентът от Брюксел

Всички държави застават зад България за Шенген, каза още президентът от Брюксел

Всички държави застават зад България за присъединяването ни към Шенген, добави Румен Радев. Той посочи, че страната ни и Румъния стават заложници на вътрешната политика на Нидерландия, предаде NOVA.

„Много е важно да се знае, че в Европарламента 15 депутати от Нидерландия гласуваха „за” България и Румъния и само четирима бяха „против”. Това ясно показва, че двете страни стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия и това няма да издържи дълго”, посочи президентът.

„Ако продължаваме така, ще доведем държавата до пълен блокаж”, предупреди президентът Румен Радев, който е в Брюксел. Той коментира кризата с избора на председател на Народното събрание, като заяви, че очаква от депутатите да конституират парламент, защото важни държавни органи работят в непълен състав или с изтекъл мандат.

Относно мандата за съставяне на правителство, Радев каза, че може да го даде, когато има структурирани парламентарни групи.

Президентът беше категоричен, че на фона на дълбоката криза служебното правителство няма да повдига темата за това българските потребители да отидат да свободния пазар на ток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари