Румен Пулев: Най-трудно е да търсиш труповете на хора, които познаваш!

0
Началникът на „Гранична полиция” – Царево Румен Пулев сподели, че надеждата за намирането на живи хора остава до последно
Началникът на „Гранична полиция” – Царево Румен Пулев сподели, че надеждата за намирането на живи хора остава до последно Видео: NOVA

Ако язовирите в областта не бяха празни, щеше да има много жертви, каза председателят на Общинския съвет в Царево Таня Янчева

Невиждано за нас природно бедствие, което взе четири жертви. Загиналите можеше да бъдат и повече. Според специалистите е било добре, че двата язовира на територията на община Царево са били празни – в противен случай, Лозенец и „Оазис” щяха да бъдат залети и да има изключително много жертви. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” председателят на Общинския съвет в Царево Таня Янчева.

Много благодарим на отзовалите се доброволци. Непрекъснато получаваме сигнали. Днес през кризисния щаб преминаха около 100 души, които бяха разпределени в най-важните точки. БЧК се включи изключително бързо, като предостави помощи и принадлежности от първа необходимост. Всеки адрес е посетен и с всеки човек е разговаряно”, допълни областният управител.

Директорът на РД „Гранична полиция” – Бургас Лъчезар Момчев обясни, че всички издирвани хора са установени и издирвателните мероприятия се прекратяват. „Към момента няма информация за други издирвани. Брегови патрули ще обследват морския бряг за наличие на потънало имущество и предотвратяване на кражби”, допълни той.

Момчев успокои, че Царево е наситен с полицейски екипи и няма информация за зачестяване на набези. „Смятам, че положението е спокойно и че набези няма да има”, каза още Директорът на РД „Гранична полиция”.

Началникът на „Гранична полиция” – Царево Румен Пулев сподели, че надеждата за намирането на живи хора остава до последно. „Най-трудно е да търсиш трупа на хора, които познаваш и с които си работил и живял във времена като днешните”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари