Румен Петков: "Полисан"АД са извършили сериозни манипулации с държавния резерв

2
Петков поиска да знае кой носи отговорност за действията на русенската компания и защо институциите не се занимават с този въпрос
Петков поиска да знае кой носи отговорност за действията на русенската компания и защо институциите не се занимават с този въпрос Снимка: ПП АБВ

"Полисан"АД е една от компаниите, извършили много сериозни манипулации с държавния резерв

Това каза на пресконференция лидерът на ПП АБВ Румен Петков, предаде Агенция „Фокус“. „Компанията обявява фалит, но преди това да за резерва и военновременните запаси закупува от „Полисан“ над 10 000 тона котелно гориво, което след това дава на същата компания, от която го е закупила, за съхранение в складовете и в Русе на територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене и в Плевен. След това се оказва, че „Полисан“ първо залага горивото в полза на финансови институции, от които взема парите, продава на държавата същото гориво. Взема пари от държавата за съхраняване на същото гориво в склада и при извършените проверки се оказва, че част от горивото е подменено с вода“, допълни той.

Петков поиска да знае кой носи отговорност за това и защо институциите не се занимават с този въпрос. Той допълни, че АБВ имат и дълбока принципна тревога от състоянието на родната енергетика и предложения План за развитие. По думите му с него се гарантира енергийния провал на България.

Настояваме час по-скоро за дебат за енергийната сигурност на страната. Смущава ни, че в документа, който служебното правителство е изготвило, никъде не се говори за ядрена енергия при положение, че президентът на Франция Макрон и още седем европейски лидера се обединиха около настояването ядрената енергетика и нейното развитие да е част от Зелената сделка и част от Плана за възстановяване и развитие“, посочи лидерът на АБВ.

Според него единствена алтернатива на затварянето на комплекса „Марица-Изток“ е в ядрената енергетика.

„Не става дума за „Белене“, а за 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ и 1-ви и 2-ри блок на „Белене“, уточни той.

По думите му има перспективата да останем „на тъмно“ при липсата на сериозен дебат и отговорни решения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари