Румен Христов: Още има шанс за правителство, но ако премиер е Мария Габриел

0
Лидерът на СДС коментира и думите на президента Румен Радев
Лидерът на СДС коментира и думите на президента Румен Радев Снимка: Facebook

Лидерът на СДС коментира и думите на президента Румен Радев

Не е работа на президента да казва дали да се реализира който и да било мандат за съставяне на правителство. Това е пряко вмешателство в трудните преговори между партиите, заяви в Благоевград лидерът на СДС Румен Христов, според който най-добрият вариант е Николай Денков да предложи кабинет с министър-председател Мария Габриел, предаде БНР.

СДС е запазил мълчание по време на преговорите на ГЕРБ с ПП и ДБ, призна Христов, но отрече партията да е била страничен наблюдател: "Защото в такъв момент - когато се водят преговори, златно правило е колкото по-малко се говори, толкова по-добре".

Румен Христов отново потвърди, че политическата конфигурация на преговорите за съставяне на правителство е била възможно най-добрата, но уточни: "След като изслушахме записите, сме разколебани значително".

СДС смята, че все още има шанс за правителство с втория мандат, но ако премиер е Мария Габриел: "Компромисите, които бяха направени са много големи за коалицията ГЕРБ-СДС и аз смятам, че повече от това няма накъде да се отстъпва и от тази гледна точка смятам, че за да се изчистят всички тези съмнения, добрият вариант е да бъде реализиран вторият мандат, но с министър-председател г-жа Габриел".

Лидерът на СДС коментира и думите на президента Румен Радев при връчването на мандата на академик Николай Денков: "Право е да реши кога връчва мандата, но не е негово право да казва дали ще реализираме мандата, или няма да го реализираме, това е право на политическите формации. Ако иска да казва как ще се реализира един мандат, като му приключи мандата, да си направи политическа формация".

В Благоевград Румен Христов представи новото общинско ръководство на СДС и заяви, че партията ще има собствена кандидатура за кмет на предстоящите местни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Анализатор
    Този от партията която отдавна е забравена от българите,се обажда като черна станция,да съобщи това което му се иска.Земляк,може да си Румен,но не си Радев.СДС е едно паразитно колело в голямата машина,което може никога да не влезе в употреба.Седи си на оная си част,свивай си дебелата пачка,а кой и как ще управлява държавата ни,има кой да каже!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари