Румен Гечев: Ако парламентът вземе решение за военна помощ за Украйна, БСП напуска коалицията и отиваме на нови избори

4
Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина
Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина Снимка: БГНЕС

Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина

Нямаме колективно решение, но няма да подкрепим втория кандидат, за да не взимаме страна и да се противопоставяме на нашите партньори в коалицията. След като беше оттеглен единия колега не смятаме да продължаваме раздора като подкрепим единия. Това заяви Румен Гечев от БСП в студиото на Нова телевизия по повод предстоящото гласуване на гуверньор на БНБ.

Той отказа да коментира личните качества на двамата кандидати - Любомир Каримански и Андрей Гюров.

Гечев каза, че има възможност Димитър Радев да остане а поста гуверньор на БНБ.

По думите му БСП има най-разумното поведение в коалицията: “Мисля, че случаят с БНБ ще отшуми, защото коалицията има реални ангажименти - съдебни реформи и да преведем българския народ при тази обстановка. Най-важната задача не е да се водят спорове. Имаме сериозни икономически предизвикателства. БСП полага усилия за спокойствие и прилагане на европейски опит”.

Гечев коментира и думите на Нинова, че дори да има решене на парламента за военна помощ на Украйна, тя няма да го изпълни: “Беше казано съвсем ясно от г-жа Нинова, ако има решение на парламента, а аз се надявам такова нещо да няма, че тя няма да подпише решението. Това означава, че Нинова ще напусне правителството, а БСП коалицията. Тогава отиваме на нови избори”.

Според него, който вземе решение за военна помощ за Украйна, ще плати електоралната цена за това: “Ако другите проявят неблагоразумие и тласнат страната към избори, това ще е тяхна вина”.

По темата с инфлацията каза, че от БСП са били прави като подкрепят мораториум за битовите потребители. По думите му трябва да се гарантират равнища на определени групи стоки. Неговото мнение е, че партньорите от коалицията ще подкрепят фиксирането на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Чал червенушки
    Чемодан, вокзал, Масква! Чал и няма да ми липсавате
  • 0
    1
    Идеално
    Идеално, отивайте. Това е шансът да паднете под 4 % и да останете извън парламента. Заедно с чалгарите. Колкото по-бързо подадете оставка, толкова по-малко злини ще причини министъра на икономиката и няма да има време за нови приватизационни сделки. А и сега е времето да подадете оставка, докато Стефан Янев не си е направил партия. Майчето Кюстендилската вече се скара с двамата арестанти Бабикян и Хаджигенов. Тка, че сега е времето да стане един четирипартиен парламент - ГЕРБ, ПП, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ. Чакаме оставкатааааааааааааааа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари