Румънци обират апартаменти в Русе

0
Зачестяват кражбите от апартаменти в Русе, дело на гастрольори от съседна Румъния
Зачестяват кражбите от апартаменти в Русе, дело на гастрольори от съседна Румъния Видео: БНТ

Зачестяват кражбите от апартаменти в Русе, дело на гастрольори от съседна Румъния.

В повечето случаи от домовете задигат злато и пари. За година полицията в Русе е успяла да задържи 3 различни групи от Букурещ и Гюргево. Всички те са професионалисти, осъждани за предишни кражби, съобщава БНТ.

"Работният ден" на гастрольорите от Румъния започва в осем сутринта, когато пресичат Дунав мост. Насочват се към крайните квартали на Русе, с лекота обезвреждат аларми, охранителни камери и кучета пазачи. Успяват да проникнат в домовете за 10 секунди и до обяд оставят зад себе си между пет и осем обрани жилища.

"Характерно при тях е хаотичното извършване на престъпления, т.е влизат в даден жилищен вход- 2,3 апартамента, преместват се в друг блок - пак по два, три апартамента във вход и гледат до обяд да напуснат Република България, като основно се крадат пари и злато", каза гл. инспектор Николай Кожухаров, началник сектор "Противодействие на криминална престъпност" към ОД МВР.

Входната врата остава най-слабото място на апартаментите, макар че някои от крадците като акробати се спускат и през балкона.

В сезона на летните отпуски от полицията в Русе съветват хората да избягват да коментират в социалните мрежи къде и кога ще пътуват.

"Ще помоля всеки гражданин, който забележи нещо нередно по всяко време на денонощието да уведоми тел.112 , или близкото полицейско подразделение, за да могат колегите да реагират адекватно", призова гл. Инспектор Кожухаров.

126 са регистрираните кражби от частни домове от началото на годината в Русе. 90 от тях остават засега в графата неразкрити.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари