Румънските гранични власти хванаха нелегални мигранти на границата при Русе

2
Те са били скрити в два камиона с турска регистрация
Те са били скрити в два камиона с турска регистрация Видео: Кис 13

Заловиха петима нелегални мигранти при опит да влязат от България в Румъния на Дунав мост при Русе

Те са били скрити в два камиона с турска регистрация.

Нелегалните мигранти са били открити при проверка на превозните средства от румънските гранични служители. Шофьорите, на 33 и 47 години са представили документи, според които превозват консерви с домати и сокове от Турция за Румъния. След извършен предварителен оглед на камионите, е установено, че пломбите са срязани и залепени, което е наложило допълнителни проверки, информира Кис 13.

Така сред превозваните стоки, в едното транспортно средство са открити четирима афганистански граждани на възраст между 19 и 21 години, а в другото е открит 23-годишен гражданин на Сирия.

При разследването е установено от полицията, че афганистанците са се качили в камиона, докато са били в Турция, без водачът да е наясно с това. Те нямали документи за самоличност и възнамерявали да стигнат до Германия. В случая със сирийския гражданин от показанията му станало ясно, че той също се е качил в камиона в Турция, но е бил подпомогнат от приятел на шофьора. На него му е бил издаден документ от турските власти, с който се удостоверява, че е сирийски гражданин.

Крайна точка на пътуването му също е била Германия. Съгласно румънско-българския протокол, нелегалните мигранти, водачите и превозните средства са поети от представителите на Българска Гранична полиция, с цел продължаване на разследването.

Това е втори случай на установени нелегални мигранти на Дунав мост при Русе за последните няколко дни. Припомняме, че в събота бяха хванати други петима мъже от Сирия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари