Заловиха 31 сирийци, скрити в камион с домати, на ГКПП Гюргево

1
Шофьорът и камионът са предадени на българската Гранична полиция
Шофьорът и камионът са предадени на българската Гранична полиция Снимка: Фейсбук, Главен инспекторат на румънската гранична полиция

Шофьорът и камионът са предадени на българската Гранична полиция

Румънските гранични полицаи са заловили на граничния пункт Гюргево 31 сирийски граждани, които са се опитали да влязат негалено в страната, скрити в камион с домати, пътуващ по маршрута Турция - Румъния, съобщава Аджерпрес.

В съобщение на Граничната полиция се посочва, че камионът, управляван от 44-годишен турски гражданин, се е явил на граничния пункт на 28.07.2023 г. около 22:20 часа. При щателна проверка на товарното отделение на камиона граничните полицаи са открили 31 лица, за които е установено, че са сирийски граждани и не притежават документи за самоличност. Те са казали, че шофьорът е знаел за присъствието им в товарния автомобил.

Съгласно румънско-българския протокол сирийските граждани, шофьорът и камионът са предадени на българската Гранична полиция за извършване на разследване и предприемане на необходимите мерки, се посочва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Border Never Sleeps!
    Българските КПП-ейци са ги проспали. Иначе щяха да намерят и шишето с ракията :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари