В Румъния задържаха български шофьор, превозвал нелегални мигранти

2
Водачът твърдял, че вози автомобилни части
Водачът твърдял, че вози автомобилни части Видео: bTV

Румънски граничари задържаха 45-годишен български шофьор на микробус, превозвал 11 нелегални мигранти към Унгария. Водачът твърдял, че вози автомобилни части. Повдигнати са му обвинения в трафик на мигранти.

Междувременно стана ясно, че българският камион, в който бяха намерени мигранти в Северна Гърция, е с регистрация от Пазарджик и е бил собственост на молдовски гражданин, информира bTV.

В края на октомври 36-годишен молдовец оглежда няколко камиона, собственост на транспортна фирма от Пазарджик. Спира се на този, в който са намерени 41 нелегални бежанци от Афганистан. Собственикът на фирмата вече е разпитан от Икономическа полиция и Автомобилна администрация.

От пазарджишката фирма, продала камиона на молдовеца, отказаха да застанат пред камера. Заявиха, че пред тях молдовецът заявил, че възнамерява да вкарва дрехи от Турция за Молдова и затова търси да купи камион.

Сделката е изповядана пред нотариус на 29 октомври. Два дни по-късно камионът минава границата. Вчера следобед е спрян за проверка на магистралата Кавала-Солун и в каросерията са открити мигрантите. Част от тях са в болница с леки признаци на задушаване.

У нас ГДБОП вече работи съвместно с гръцките си колеги за разкриване на схемата, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Проверяваме движението на автомобила, собственика, фирмата, на която е регистриран, движението последните дни, излизанията през границата, така че продължаваме координация с гръцките власти работа по случая”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По информация на гръцките власти задържаният шофьор е грузинец и няма шофьорска книжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари