Румънски полицаи ще патрулират в Балчик и Албена

1
Цветан Пировски: Присъствието на румънски полицаи е от полза и дава положителни резултати
Цветан Пировски: Присъствието на румънски полицаи е от полза и дава положителни резултати Снимка: Romania Insider

Цветан Пировски: Присъствието на румънски полицаи е от полза и дава положителни резултати

Община Балчик и курорта Албена ще сътрудничат с румънската полиция през летния сезон, за да гарантират сигурността и поддържането на обществения ред. Общинските власти отпускат сума от 10 000 лева за настаняване и изхранване на четирима румънски полицаи, които ще работят заедно с българските полицаи в района.

Тази инициатива е част от приоритетите на Министерството на вътрешните работи и Областната дирекция на МВР - Добрич, свързани със засилване на сигурността и противодействието на престъпността през летния сезон. През последните 11 години, в рамките на община Балчик, вече се осъществява сътрудничество с румънската полиция. Тази година се очаква основната група от почиващи да бъдат румънски граждани.

Според директора на Областната дирекция на МВР Цветан Пировски, опитът от последните години показва, че присъствието на румънски полицаи е от полза и дава положителни резултати. Те ще работят съвместно с българските полицаи в областта на превенцията и поддържането на обществения ред, осигурявайки спокойствие и безопасност на посетителите и местното население.

Сътрудничеството между българската и румънската полиция е от съществено значение за гарантирането на безопасна и спокойна среда през летния сезон. Очаква се тази практика да продължи и в бъдеще, за да се подобри сигурността и престъпността в района на Балчик и Албена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари