Румънски милионер се опита да се зарази с коронавирус

3
Виорел Катарама иска да докаже безполезността на мерките, въведени в страната
Виорел Катарама иска да докаже безполезността на мерките, въведени в страната

Румънският милионер, политик и общественик Виорел Катарама умишлено се опита да се зарази с коронавирус - за да докаже безполезността на мерките, въведени в страната. В резултат на това той привлече гнева на прокуратурата, която започна разследване срещу него и съпругата му, която е лекар.

Катарама, който е и президент на един от клоновете на румънския Червен кръст, започнал да прегръща сънародник, който е с положителен тест за вируса в град Барбулести, съобщи държавната прокуратура.

Така 65-годишният милионер се опитал да докаже, че мерките за физическа дистанция са ненужни и че те само нанасят щети на икономиката. „Дълбоко съм убеден, че нищо няма да ми се случи“, добавил Катарама във Facebook. Той написал, че иска да докаже, че "е голяма грешка да доведем Румъния до фалит и да премахнем основните си права и свободи".

Румънският Червен кръст и съпругата на бизнесмена, която е лекар, разкритикуваха неговия ход. Той е освободен от поста си в Червения кръст. Катарама е основател на групата Elvila, един от най-големите производители на мебели в Румъния. Член на Либералната национална партия, депутат между 1996 и 2000, като по това време е и председател на икономическа комисия.

В Румъния, която има население от около 18 милиона, 926 души са починали, а над 15 000 са заразени с коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

ЦИК обяви, че са готови с резултатите от изборите, но ще изчакат гласуването.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари