Румъния започва основен ремонт на Дунав мост край Русе

1
Подготвителният ремонт на пътната настилка от румънска страна започна преди седмица
Подготвителният ремонт на пътната настилка от румънска страна започна преди седмица Видео: КИС 13

След месец Румъния започва основен ремонт на своята част от Дунав мост край Русе. Още през февруари областният управител на Русе Стефко Бурджиев апелира към съвместни действия с Румъния за реконструкцията на съоръжението, за да има траен ефект.

Подготвителният ремонт на пътната настилка от румънска страна започна преди седмица. Сега се извършват довършителни работи, тъй като пътят е почти готов. Основната рехабилитация трябва да стартира през юни и да приключи до края на годината. Мостът няма да се затваря, а автомобилите ще се пропускат поетапно. Всички български и чуждестранни превозвачи ще бъдат уведомени за алтернативните машрути. За основната реконструкция, Румъния е осигурила около 30 млн.евро.

Припомняме, че рехабилитация на Дунав мост от българска страна беше извършена през 2011-та с отпуснатите от агенция пътна инфраструктура 1, 7 милиона лева. Тогава се положи нова асфалтова настилка, направи се хидроизолация, обновиха се осветлението и пътните знаци и се ремонтираха парапетите. Новопоявилите се дупки пък бяха оправени миналата година за 60-годишния юбилей на Дунав мост.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари