Трети ден на Дунав мост е ад

0
Движението по моста се спира и границата с Румъния при Русе се затваря за по 5 часа предиобед
Движението по моста се спира и границата с Румъния при Русе се затваря за по 5 часа предиобед Снимка: БГНЕС / Архив

За трети ден се очакват опашки на Дунав мост заради изпитанията, които се правят след ремонта на съоръжението в румънската му част.

Движението по моста се спира и границата с Румъния при Русе се затваря за по 5 часа всеки предиобед, съобщава БНТ.

Вече трети ден преминаването по Дунав мост в предиобедните часове спира. Ограничението беше поискано от румънската националната компания за магистрали и пътища. Така започна тридневното проучване дали мостът ще издържи след ремонта, продължил малко повече от година. Чуждестранните шофьорите се оплакаха, че никой не ги е предупредил за това.
 
С намерението да заобиколят проблемите с преминаването на границата много от водачите бяха взели мерки - да тръгнат по-късно през деня, за да не им се налага да се редят в опашката.
 
Други обясниха, че нямат избор, тръгнали са преди дни, а и пътят им минава точно оттук. Ако ползват близките граничните пунктове, ще трябва да се отклонят твърде много, което пък води до по-големи разходи.
 
В дните на затваряне на моста от митницата бяха създали организация, така че опашките бързо да се стопят и документите на чакащите да бъдат обработени по най-бързия начин. Така ще бъде и днес. Колите ще са с предимство, те ще се движат в две колони, камионите също. А когато леките автомобили намалеят, за ТИР-овете ще бъде осигурен трети коридор.
 
Въпреки че се налага да чакат с часове, шофьорите споделиха, че са доволни, тъй като с тези проверки на съоръжението ще се приключи, продължилия близо година ремонт на моста. Той често ставаше причина за километрични опашки на границата с Румъния при Русе.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари