Румъния задължи супермаркетите да продават над 50% местни храни

0
Румъния прие закон, с който задължи хупермаркетите да продават местна стока!
Румъния прие закон, с който задължи хупермаркетите да продават местна стока!

Румъния задължава супермаркетите да продават над 50% местни храни!

Румъния прие закон, с който задължи хупермаркетите да продават местна стока! Пример, който и ние трябва да последваме. Изискването се прилага само за магазините за хранителни стоки, които имат оборот над 2 млн. евро годишно.

Румънският парламент прие да се задължат хипермаркетите, които имат оборот от 2 млн. евро годишно, да продават най-малко 51% местна продукция - месо, плодове, яйца и зеленчуци, оповестиха румънските медии.

Собствениците, които нарушат закона, ще бъдат глобявани от 100 хил. до 150 хил. леи. Освен това ако забраната бъде нарушена няколко пъти, обектите ще бъдат затваряни.

Комисията по конкуренцията обаче реши, че законът може да бъде приет, защото местните производители трябва да бъдат подкрепяни. В същото време комисията изрази съмнение в ефективността на мярката.

Според румънските депутати производители, така и потребителите ще имат полза от промените. Румънските потребители ще имат

Предложението е критикувано от сдруженията на собствениците на търговски вериги, които подчертаха, че законът подкопава принципите на съвременната търговия, лишава потребителите от избор и ще доведе до увеличаване на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари