Румъния планира да въведе нови мерки

1
Страната се опитва да спре увеличаването на случаите на коронавирус
Страната се опитва да спре увеличаването на случаите на коронавирус Снимка: Cristian Cristel/Xinhua

Румънското правителство планира да въведе нови мерки в опит да спре увеличаването на случаите на коронавирус, включително да намали работното време на ресторанти и питейни заведения на открито и да въведе задължително носене на защитни маски на открито, предаде Ройтерс.

Правителствената извънредна комисия заяви късно снощи, че ще поиска от властите да одобрят затварянето на барове на открито до 23 часа и въвеждане на задължително носене на маски на открито в определено време и на определени места, където може да има струпване на хора, предава БТА.

Броят на заразените с коронавируса в Румъния надхвърли 1000 нови случая на ден през изминалата седмица. С това потвърдените случаи на COVID-19 достигнаха 47 053 откакто пандемията избухна в страната в края на февруари.

Досега са починали 2239 души.

Румъния удължи извънредното положение до средата на август, а местните власти поставиха няколко малки градове и села под карантина.

От днес Арджеш е първият окръг в Румъния, в който носенето на маски става задължително и в открити пространства. Префектът Емануел Соаре уточни, че носенето на маски става задължително за всички лица над 5 години в закрити и открити пространства, където има повече от двама души, във всички населени места на окръга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари