Маската може да бъде задължителна и на открито в Румъния

0
От няколко дни Румъния регистрира по над 1000 новозаразени с коронавирус на ден, а броят на пациентите в интензивни отделения днес достигна 353 души
От няколко дни Румъния регистрира по над 1000 новозаразени с коронавирус на ден, а броят на пациентите в интензивни отделения днес достигна 353 души

Румънският премиер Лудовик Орбан заяви, че се обмислят различни мерки за ограничаване на риска от заразяване с коронавируса, включително въвеждане на задължително носене на маска на открити и оживени места, като пазарите например

В момента в Румъния носенето на маска е задължително в затворени пространства като магазини, търговски центрове, офиси, както и в обществения транспорт, предава "24 часа" .

"Разговарях с редица префекти и представители на окръжните комитети за извънредни ситуации, които ми казаха, че има места дори на открито, като например пазари или крайбрежни алеи, където заради струпването на хора има риск от разпространение (на вируса) и обсъждаме възможността да наложим носенето на маски в подобни пренаселени пространства", заяви Орбан.

От няколко дни Румъния регистрира по над 1000 новозаразени с коронавирус на ден, а броят на пациентите в интензивни отделения днес достигна 353 души.

Румънските медии често публикуват кадри, показващи огромни струпвания на хора по плажовете на морските курорти и множество нарушения на правилата за социална дистанция.

Над 100 000 туристи са били настанени в черноморските курорти на Румъния през изминалия уикенд, но броят на плажуващите вероятно е бил доста по-голям, тъй като много хора се настаняват при роднини или приятели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари