Румъния обяви тридневен траур

0
Президентът Клаус Йоханис шокиран, изказа съболезнования на близките на жертвите
Президентът Клаус Йоханис шокиран, изказа съболезнования на близките на жертвите

Румъния обяви тридневен траур от събота заради трагедията в нощен клуб в Букурещ, което е най-голямата за последните години в страната, съобщиха международните агенции. Огънят в дискотеката уби 27 души, а близо 200 бяха ранени. Повечето от жертвите и пострадалите са млади хора и тийнейджъри.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че е шокиран от трагедията. „Аз съм шокиран и дълбоко натъжен от трагедията, която се случи тази вечер в центъра на града. Това е много тъжен момент за нашата нация", написа той на стената си във Фейсбук.

Йоханик изказа съболезнованията си към семействата на загиналите и ранените и ги увери, че ще получат пълна подкрепа от „тези, които участват в спасяването".

17 от жертвите на огнената стихия още не са идентифицирани, съобщават румънските медии. Причината е, че повечето от младежите, които са били на концерта на метал групата Goodbye to Gravity, не са носили документи за самоличност.

Силния пожар в клуб „Колектив" стана от взрив на фойерверки. Оцелели разказват, че таванът буквално се срутил на главите им. Клубът се намира на подземен етаж в сграда в центъра на румънската столица. 142-ма ранени остават в болниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари