Румъния иска да изгради втори мост между Русе и Гюргево

4
Планът предвижда мостът да бъде с по-голяма ширина и да има и железопътна връзка
Планът предвижда мостът да бъде с по-голяма ширина и да има и железопътна връзка

Планът предвижда мостът да бъде с по-голяма ширина и да има и железопътна връзка

Румъния кандидатства за финансиране за изграждането на втори мост между Русе и Гюргево над река Дунав. Проектът е част от програмата за военна мобилност на Европейския съюз.

Планът предвижда мостът да бъде с по-голяма ширина и дължина от сегашния Дунав мост, който свързва двете страни. Той ще има и железопътна връзка, което ще го направи още по-функционален.

Въпреки че има изграден втори мост между Видин и Калафат, основният трафик продължава да преминава през Гюргево - Русе, където често се образуват огромни колони от камиони и леки автомобили.

Решението дали румънският проект ще бъде одобрен, ще бъде взето на 15 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    До Ужас
    Не плаши се хич Не са казали не да го катурнали и сегашният и в проект,5 минути са нужни,а може и те да са много.Определено е редно мост тук в тази зона да бъде поне с три ленти в еднара посока и една авариина.Обстановката е сложна.Нужно е да има и пожарни хидранти по целият мост и авариини телефонни постове за връзка при спешен случай директно с КПП-то.Линията да е със кабел.Да го направят ееднъж за винаги както трябва без да жалят бетон и желязо и без КРАЖБИ е най важното.
  • 2
    5
    Ужас
    Четете ли внимателно. Мостът е нужен да военни цели!
  • 6
    4
    Ротационен принцип
    Това е положението.Изпращат ни румънци ,посрещат ни българи от румънска страна.Намален личен състав и т.н. Нали всички искаха държавата да няма двор и да няма държава.Ето положението.Всеки влиза и излиза както си иска,а какво внася и изнася е друг въпрос.Парите влязат ли в Р.Бюджет и чао.Иди и ги търси,а за граничен контрол,за инфраструктура:Няма.Те това е и се радвайте.Идва ден където румънски полицаи ще ви арестуват на наша територия и разпитите ще са в Букурещ или Гюргево.Зад Пловдив ще ни мъкнат в Цариград и разпити там или в Анкара.Сами си го търсихте и ви харесва.Гей паради,швестъри,мъже раждат,жени мушкат.Нека ви и хак да ви е глупаци цурвулаци.Прости българи и безотговорни.
  • 8
    3
    Запознат
    Кой ги дращи тия глупости? Дунав мост, проверявайте си информацията, след това публикувайте, моля!!! Проектът не е румънски и не е за строителство, а за прединвестиционни проучвания...
  • 15
    2
    мм
    Точно така ако ще и 3 моста да построят работи ши по 1 гише файда ,да пуснат всички трасета на сегашният мост и да видим задръстване къде ще има че не се сещам
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари