Румъния е в плен на зимата

1
Транспортен хоас, учениците са в грипна ваканция
Транспортен хоас, учениците са в грипна ваканция Снимка: iStock

Силен вятър и леден дъжд обхванаха много райони на Румъния и предизвикаха проблеми в транспорта, съобщава информационният сайт Зиаре.

Много инциденти станаха в цялата страна заради метеорологичните условия. Затворени са пътища, населени места останаха без електричество, има закъснения на полети, предаде БТА.

Радио Румъния съобщава за блокирани трамваи и тролейбуси в Букурещ. Десетки букурещяни се озоваха в болница със счупвания заради заледени тротоари.

Нарушено е движението по магистрала А2 от Букурещ до Констанца, има проблеми по осем национални пътища, пет окръжни и един железопътен участък.

Мокър сняг наруши графика на летище Отопени. Заради вятър са затворени летищата Мидия и Мангалия, а на пристанищата Констанца-Север и Констанца-Юг-Аджиджа е отворена само акваторията.

В седем окръга над 46 населени места са без електричество, съобщи говорител на министерството на вътрешните работи. През последното денонощие са паднали 20 дървета и няколко електрически стълба.

Според румънските синоптици не се очаква подобрение на времето, а тъкмо напротив - снеговалежи и поледици през следващите дни.

Днес в цялата страна са затворени училищата, за да бъде предотвратено разпространението на грип. От 28 януари учебните заведения ще вземат решения самостоятелно дали да възобновят часовете.

Министърът на здравеопазването Сорина Пинтя заяви, че в страната ще бъде обявена епидемия, когато бъде потвърдено, че разпространението на грипа има епидемиологичен характер. До момента от грип в Румъния са починали 34 души.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари