Румънец е мераклия да купи резиденцията на Живков в лесопарк Липник

0
Румънец е мераклия да купи резиденцията на Живков в лесопарк Липник

Огромен интерес, включително и от румънски бизнесмен, има към обявената на търг от съдия-изпълнител бивша резиденция на Тодор Живков в лесопарк Липник край Русе, пише "Novini.bg".

Стартовата цена за наддаването е 400 000 лв. Имотът бе придобит чрез бартерна сделка през 2009 г. от покойния бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. Тогава, с одобрението на бившия областен управител на Русе Мария Димова, резиденцията с 2766 кв. м РЗП бе заменена за 400 кв. м жилищна площ.

По документи пазарната оценка на вилата е за 1 032 800 лв. с ДДС. Сега тя се обяви на търг, след като “България лизинг” си върна част от имота чрез окръжния съд в Русе. Софийското лизингово дружество е кредитор на Михов. То спечели изпълнително дело срещу “Хотел мениджмънт” АД, управлявано от наследника на Михаил Михов - Пламен. Миналата година той прехвърлил тайно Дом 2 и 3 в комплекса на “Бул инвестмънт” ЕАД от Варна в опит да бъде избегната продажбата им, припомня "Труд".

В момента резиденцията е затворена, а длъжникът не погасява по 172 000 лв. месечни вноски. “България лизинг” е завела искове и за обезщетения, неустойки, неплатени ремонти, доставки и услуги срещу фирмата на покойния Мишо Бирата.

В края на 2012 г. окръжният съд в Русе оправда ексгубернаторката Димова за заменката. Въпреки протеста на окръжната прокуратура тя беше оневинена и от Великотърновския апелативен съд.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари