Произнесоха присъдата на М. Димова заради заменката на „Липник“

0
Произнесоха присъдата на М. Димова заради заменката на „Липник“
Снимка: ruse-dnes.com

Великотърновския апелативен съд е признал за виновна бившата областна управителка Мария Димова по делото за заменката на бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка „Липник".

Това става ясно от решение, публикувано на сайта на ВТАС. Димова е получила тригодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Тя ще трябва да заплати и близо 1, 5 млн. лева, сумата с която е била ощетена държавата.

Вещото лице Радка Настева, която е правила опис на вещите в резиденцията, е получила едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, а останалите петима са наказани с пробация.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.

Миналата година Димова беше оправдана първоначално от Окръжния съд в Русе, а след това и от Великотърновския апелативен съд. Присъдата бе обжалвана пред Върховния касационен съд, който върна делото за ново разглеждане. Сега нов състав на Апелативния съд е издал осъдителната присъда.

Делото беше образувано по искане на бившия областен управител и настоящ кмет на Русе Пламен Стоилов. Срещу бившата областната управителка бяха повдигнати обвинения за престъпление по служба, за сключването на неизгодна сделка, за подбудителство към даване на невярно заключение и за длъжностно присвояване. Освен Димова обвиняеми по него бяха още шестима нейни сътрудници от тогавашната областна управа.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари