„Розовият кемпер на Една от 8” идва в Русе

1
В следващите шест месеца „Розовият кемпер на Една от 8” ще обиколи над 25 града в помощ на жените с рак на гърдата
В следващите шест месеца „Розовият кемпер на Една от 8” ще обиколи над 25 града в помощ на жените с рак на гърдата Видео: БГНЕС

В следващите шест месеца „Розовият кемпер на Една от 8” ще обиколи над 25 града в страната и главни онкологични болници в помощ на жените с рак на гърдата, предаде БГНЕС.

Идеята е в това, че София не е България и има нуждаещи се жени, които не могат да се възползват от услугите ни в нашия клуб, който се намира на бул. „Витоша”. Искаме да достигнем до повече нуждаещи се жени, до техните близки, да бъдем по-близо до пациента, както го правим тук в София”, каза Диана Гунева, която е сътрудник във фондацията Нана Гладуиш – „Една от 8”.

„Розовият кемпер на Една от 8” е част от проекта "Сърдечни приятелки". Проектът има за цел да се даде възможност на повече хора в България да получат информация за рака на гърдата и неговата превенцията. Да се даде подкрепа - психологическа, юридическа, емоционална и практическа на жените с рак на гърдата в цяла България и техните близки.

Обиколката из страната започва още следващата седмица, като първите градове, които ще посети, са Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

Всичко е абсолютно безплатно, без регистрации. Така сред дейностите, които ще се предлагат в „Розовия кемпер на Една от 8“ са индивидуални информационни и практически консултации, индивидуални психологически консултации, техники за справяне със стреса и др. В следващите няколко месеца мобилният клуб ще посети и градовете: Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин.

Кемперът е на стойност 142 813 лв. Събраните от дарения средства са в размер на 112 854 лв., а остатъкът е осигурен чрез банков заем. Официално мобилният клуб на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8” беше представен днес. Подробна информация с графика на посещенията ще бъде поетапно обявявана на сайта на фондацията.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари