Розов кадилак от колекцията на Елвис паркира в България

0
С годините певецът колекционира толкова много кадилаци, че липсват данни за точната им бройка, а и повечето от тях той раздава на приятели
С годините певецът колекционира толкова много кадилаци, че липсват данни за точната им бройка, а и повечето от тях той раздава на приятели Видео: БНТ

Един от кадилаците на Елвис Пресли се появи в България и по-конкретно в Елхово. Колата е купена на търг в САЩ като подарък за рожден ден на руски бизнесмен. Новият собственик на колата обаче решил да я остави в Елхово, съобщават от БНТ.

Кралят на рока купува кадилака си през март 1955 г. В него са се возили членовете на бандата му “The blue moon boys“. Няколко месеца след покупката, колата се запалва заради повреда. Но Елвис поръчва същия модел с пръчка отново да е боядисан в розово.
Той го подарява на майка си Гладис Пресли.

С годините певецът колекционира толкова много кадилаци, че липсват данни за точната им бройка. Повечето от тях той раздава на приятели.

Моделът “Елдорадо“ от 1958 г. напуска щатите и се озовава в Елхово. Частите на колата са оригинални и състоянието й е запазено автентично и непокътнато.

Руският бизнесмен, собственик на колата притежава хотели в България и не е разкрил цената на ретро бижуто.

Въпреки че поддръжката и шофирането на подобен автомобил не са много лесни, той притежава екстри като климатик и автоматична скоростна кутия и точно като новите модели коли, изразходва много гориво.

Заради идването на зимата, кадилакът ще бъде преместен на по-топло и сигурно място - в гараж в Царево, а напролет отново ще се върне на пътя.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари