Елвис Пресли се завръща на сцената с помощта на изкуствен интелект

0
Легендарният рокендрол певец ще изпълнява най-големите си хитове под формата на холограма в имерсивен спектакъл
Легендарният рокендрол певец ще изпълнява най-големите си хитове под формата на холограма в имерсивен спектакъл Снимка: Profimedia / архив

Легендарният рокендрол певец ще изпълнява най-големите си хитове под формата на холограма в имерсивен спектакъл

Легендарният рокендрол певец Елвис Пресли ще се завърне на лондонска сцена в края на 2024 г. под формата на холограма в имерсивен спектакъл, създаден с помощта на изкуствен интелект, съобщиха АФП и Ройтерс, цитирани от БТА.

В "Елвис еволюция" (Elvis Evolution) Кралят на рокендрола ще изпълнява най-големите си хитове, като Suspicious Minds, Jailhouse Rock или Hound Dog под формата на аватар, създаден с помощта на хиляди кадри от концерти или снимки, заснети от близките на певеца.

Благодарение на изкуствен интелект те са дали възможност да бъде разработена "невероятно автентична версия на Елвис", каза Андрю Макгинес, генерален директор на дружеството Layered Reality, създало проекта.

Британската компания е сключила "сделка за милиони британски лири" с Authentic Brands Group, която управлява правата върху наследството на покойния певец, за да получи достъп до тези архиви и да организира представления по целия свят.

Първите представления са насрочени за ноември 2024 г. в британската столица, а други са планирани за Лас Вегас, Берлин и Токио.

Преди Елвис компанията Pophouse Entertainment вече създаде шоу на шведската диско група АББА в Лондон, в което квартетът е представен от дигитални аватари. Заради успеха представленията бяха продължени и шведската компания обяви ново шоу с аватари на музикантите от американската глем-метъл група "Кис".

Наследството на Елвис, който е на върха на славата си от 50-те до 70-те години на миналия век, е все още много живо. Десетилетия след смъртта на певеца, който тази година щеше да навърши 89 години, беше заснет биографичния филм "Елвис", режисиран от Баз Лурман (2022 г.).

Режисьорката София Копола засне филма "Присила" по книгата на съпругата на Елвис Пресли, който е по екраните в някои държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари