Роумингът остава!

0
Роумингът няма да отпадне, просто ще бъде таксуван по друг начин
Роумингът няма да отпадне, просто ще бъде таксуван по друг начин

От 15 юни се променя таксуването на роуминга, заяви пред БНТ Веселин Божков - председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

Роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп, Той просто ще бъде таксуван по друг начин - в полза на българския потребител, увери Божков.

Като европейски граждани във всяка точка на ЕС включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, СМС-и и пренос на данни както в България.

Гласовата услуга ще бъде в размер на 6,5 стотинки, есемесът - 2 стотинки, преносът на данни 15 лева за гигабайт.

За да се избегнат злоупотреби, отворените планове ще бъдат лимитирани. При 30 лв. тарифен план с неограничен достъп сумата се умножава по 2, и стават 60 лв. Те се делят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите, ще плащате допълнително, но не повече от цената на едро, каза Божков.

Изисква се спазването на политиката на справедливото ползване – няма да имате право да купувате карта в други страни, ако имате такава от страната, където живеете. Нямате право да използвате карта само за роуминг или няколко последователни и да ги използвате само в роуминг, допълни председателят на КРС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари