Сръбската полиция разби престъпна група за трафик на мигранти през България

0
Срещу такса от 300 до 1000 евро на човек групата е помагала на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България
Срещу такса от 300 до 1000 евро на човек групата е помагала на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България Снимка: БГНЕС

Срещу такса от 300 до 1000 евро на човек групата е помагала на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България

В мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани 9 членове на организирана престъпна група за трафик на нелегални мигранти през границата с България, съобщи сръбският „Телеграф“, цитиран от БГНЕС.

При операция на Работна група на сръбското МВР и прокуратурата е установено, че срещу такса от 300 до 1000 евро на човек те са помагали на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България, да се прехвърлят през Сърбия, с намерението да бъдат транспортирани до ЕС.

„Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на нелегалната миграция, в сътрудничество с полицейското управление на град Враня в южна Сърбия, Прокуратурата за организирана престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на Враня, Прешево и Сурдулица са задържани 9 членове на организирана престъпна група поради наличие на основания за подозрение, че са извършили престъплението „незаконно преминаване на държавната граница и трафик на хора“, се казва в официално изявление.

По случая се издирва и 34-годишен годишен мъж.

С помощта на престъпната група нелегалните мигранти са преминавали незаконно държавната граница между Република Сърбия и Република България с транспорт до Прешево, а след това до Белград, Суботица и Сомбор, с намерение за по-нататъшен транспорт до страни от Европейския съюз. Подозира се, че по този начин членовете на организираната престъпна група от август до октомври 2022 година са улеснили незаконното преминаване на държавната граница и транспортирането на 90 нелегални мигранти, като така получените пари са разделили помежду си.

По време на обиски на апартаментите и други помещения, използвани от заподозрените, са иззети 5 превозни средства, 13 мобилни телефона, няколко SIM карти, както и 23 010 евро, 82 300 динара, 30 куни и 220 денара.

Заподозрените са задържани за срок до 48 часа и ще бъдат предадени на компетентната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари