Росен тренирал стрелба в двора на вилата в село Луково

0
Разследващите са открили следи от стрелба и мишена от навързани с канап бутилки
Разследващите са открили следи от стрелба и мишена от навързани с канап бутилки

Шесторният убиец Росен Ангелов е тренирал на импровизирано стрелбище в двора на вилата, в която живеел, в село Луково.

Разследващите са открили следи от стрелба и мишена от навързани с канап бутилки, стана ясно вчера, пише 24 часа.

Психопатът имал незаконен пистолет 22-и калибър и с него е разстрелял семейството на Неделчо Юнаков в Нови Искър в нощта срещу Нова година. И шестимата са убити с едно и също оръжие, установили експертите.

Ангелов успял да си вземе и ръчни гранати. Търсил е информация в интернет и за купуването на пушка. Оказа се, че измъкването му в гората в Луково в четвъртък не е първият път, в който Ангелов бяга на полицаите. Той има няколко присъди, последната е за блудство от преди 7 г. Осъден е по нея през 2009 г., но задочно, защото духнал. 

“Няколко пъти са провеждани акции по задържането му, но безуспешно”, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Досие на престъпника се води още от 1983 г. Тогава е осъден за кражба. Следва присъда от края на 90-те за изнасилване на 12-годишна, по която е лежал 3 от 7 г., преди да го пуснат предсрочно. Последната присъда е задочна. Междувременно срещу него се водят дела и за вещно укривателство, кражба и дори кражба на ток.

По следите му полицаите влезли, след като открили негова ДНК по волана на джипа на застреляната Кети. Свидетел разказал, че Росен споделил пред него, че мисли да избие семейството ѝ.

С Кети той имал 6-месечна връзка. Смята се, че Росен я е застрелял, после я качил в джипа ѝ и отишъл да избие семейството ѝ. Не се знае обаче колко точно време е минало между покушението срещу Кети и убийството на останалите. Ясно е само, че Неделчо се е обадил на сина си Георги и му казал, че приятелката му Кети е изчезнала.

В къщата на първия етаж Ангелов налетял на Неделчо и Георги. Разстрелял ги с над 15 куршума, но в последните си мигове двамата са се борили.

“По ръцете им има белези от изстрели, типични при опит за защита”, посочи Маринов. След като им пуснал по един контролен изстрел в главата, както направил с всички убити, Ангелов влетял в спалнята на майката на Кети - Еленка. Тя знаела за връзката на дъщеря си с убиеца.

Жената била прикована на легло и било лесно да я убие.

В това време дъщерята на Кети Нанси и гаджето ѝ Боби се скрили на горния етаж, предполагат разследващите.

Росен обаче претърсвал къщата за свидетели, отварял с шутове вратите на горния етаж и застрелял младежите като ги открил. Още при влизането в дома, Ангелов гръмнал кучето Нерон. Немската овчарка явно го е познавала, защото не е опитала да го нападне, а да се скрие.

Смята се, че след убийствата Ангелов е закарал тялото на Кети в планината и го е хвърлил в кладенеца. Там от нея изпаднал тефтер, на който са назначени експертизи.

В петък сутринта премиерът Бойко Борисов е участвал в заседание в СДВР.

На него било решено освен отряда “Кобра” на СДВР в издирването на Росен Ангелов да се включат и сили на Министерството на отбраната. Засилва се и полицейското присъствие в района около Нови Искър и околните села.

В издирването ще бъдат включени и високопроходими джипове, за да могат служителите да стигнат до труднодостъпните части на планината, където се предполага, че може да се е укрил издирваният мъж.

Полицията е изтървала за минути заподозрения Ангелов, стана ясно от думите на кмета с. Луково Румен Колев. Запитан за казаното, Сарафов отвърна, че не е вярно. “Нашите източници са по-добри от вашите”, каза той и отрече да има грешки в разследването.

В четвъртък полицията цял ден се опитваше да открие Ангелов, но без резултат. Спецполицаи блокираха входа на Луково. В издирването бяха включени следови кучета и хеликоптер. Имаше и акция във вилната зона до Нови Искър. В една от вилите бе намерен телефон, за който се предполага, че е на убитата Кети Кюхова.

Предполагаше се, че издирваният се е самонастанил във вила в селото. Той обаче успял да се измъкне, преди силите на реда да нахлуят.

“Не забравяйте, че той е имал преднина от 2 дни”, посочи Маринов. Директорът на СДВР Ивайло Иванов пък обясни, че ползваните от телевизиите източници са завели полицаите до грешна вила, а не обитаваната от Ангелов.

След като открили къщата на Ангелов, там имало включени електроуреди и лаптоп. Полицаите дори намерили затоплена храна.

От полицията разпространиха и няколко актуални снимки на Ангелов, които са с лошо качество. “Не е имал документи”, обясниха криминалисти. Всеки негов кадър бил я с брада, я с мустаци, тъй като мъжът опитвал да се скрие от властите.

Засега не е ясно как точно Кети и Росен са се запознали. Според основната версия тя го е взела на работа, но без договор. Пред колеги споделяла, че има проблеми с Неделчо, след което се впуснала във връзка с Ангелов.

Самият Ангелов пък е описван като самотник, тих, но избухващ, когато усети, че не владее ситуацията (за неговия психопортрет виж тук).

Убиецът е бил разкрит за по-малко от денонощие, обясни Сарафов. Запитан от “24 часа” дали е финтирал медиите, че мотивът не е личен, или е искал да пази информация от разследването, за да не научи Ангелов, зам. главният прокурор се усмихна многозначително и пропусна въпроса.

Маринов посочи, че ДДС версията е почивала на реални данни, че Неделчо се е занимавал с такава дейност.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • до 6
    А опитвал ли си се ти да караш така там? Защото и аз съм пътувал доста из Румъния. Имат едни цивилни полицейски коли, които...
  • докато
    КАТ се крие в храстите и засича електронно, това ще продължава! Необходимо е Физическото им присъствие и моментален контрол,...
  • До 5
    Колега, кръстосвал съм почти цяла Румъния надлъж и нашир, повярвай ми, и там си карат по същия начин - бързат, не спазват...
  • русенец
    Тази катастрофа не е станала със скорост 50 километра в час. Вината за нея е на българската държава, в частност на КАТ и...
  • Викаш сара,
    реват за геноцида срещу тях, ама това не им пречи да го прилагат срещу палестинците?!? Не знам ясно ли ти е, ама...