Росен се самоуби със скок от 13-я етаж

0
По непотвърдена информация в последно време творецът е имал големи проблеми, нямал е работа и доходи
По непотвърдена информация в последно време творецът е имал големи проблеми, нямал е работа и доходи

Пловдивският художник Росен Кондарев се е самоубил със скок от последния-13-ти етаж на новостроящ се блок край Колодрума в града под тепетата, съобщиха от полицията.

В събота сутринта около 8.30 часа очевидци, минавали край мястото на трагедията, са забелязали трупа и са подали сигнал на спешния телефон 112.

Предполага се, че 38-годишният художник е скочил предната вечер.

Няма данни за насилие, касае се за самоубийство, бяха категорични от полицията. Все още не е ясна причината за крайното решение.

По непотвърдена информация в последно време творецът е имал големи проблеми, нямал е работа и доходи. Той е родом от Чирпан, завършил е Пловдивския университет.

Има редица самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Оставя едно дете сираче. 

От профила му в социалната мрежа става ясно, че той е работил в община Пловдив, после е бил съкратен и е останал без работа. Завършил е специалност „Етнология и българска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Женен е за Христина Кондарева, били са колеги в университета.

Все още няма яснота за крайното решение на художника, предполага се, че му е дотегнало за е безработен и без финанси. Росен Кондарев е бил активен, имал е редица изложби у нас и зад граница. Една от последните му мащабни изяви е изложба, в която е участвал заедно с още 20 свои колеги в родния си Чирпан.

Тя е била подредена миналия септември по случай празника на града. Там художникът е представен така: Росен Кондарев създава рисунки на тема „Дъх на кафе” и „Докосване”. История и митология се преплитат в тях и създават илюзия за отлежала във времето като старо вино. Той е наративен и точен в изказа. Той ползва знакови форми на изява и показва символни изображения на червен фон.

„Сбогом, Роска”!, „Мир и покой на пътя ти, Росен”!, „Приятелю, прости ми! Знам, че отиде на по-добро място....пак ще се срещнем”! Това са написали в профила на самоубилия се художник Росен Кондарев приятелите му. Много от тях не вярват, че трагедията е факт, други все още не знаят черната вест и недоумяват какво се е случило.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари