Росен Плевнелиев: И Бог да бяха предложили, пак щяха да го оплюят

0
Третият мандат ще бъде връчен на БСП като контрапункт на Нинова, заяви Плевнелиев
Третият мандат ще бъде връчен на БСП като контрапункт на Нинова, заяви Плевнелиев

Третият мандат ще бъде връчен на БСП като контрапункт на Нинова, заяви Плевнелиев

„Тази стена, с която ние се сблъскахме с г-н Паси в работата на контактната група, се сблъска и номинираният за премиер с първия мандат на ГЕРБ проф. Габровски. Това е същата стена на отказа от политика, на стандартен див популизъм, който виждам навсякъде. Отказах да присъствам на днешните дебати в парламента, не исках да си го причиня отново. Вече не може да си говорим… Казват – ние ви уважаваме, искаме да си говорим с вас, но няма да се видим с вас. Това е една изкуствено измислена стена, има някакви тези в мета пространство, фенове, а не избиратели. Липса на реално решаване на който и да е проблем на българските избиратели. Копаем дъното, с днешното решение (за отхвърляне на предложението за съставяне на кабинет с първия мандат – още повече”.

Това заяви президентът на България (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в ефира на NOVA.

„Сблъскваме се с тази стена на вече виртуална политика, при която не си говорим, а се замеряме с тези. И Бог да бяха докарали, пак щяха да го оплюят, замерят с камъни и отхвърлят. Проф. Габровски е световно доказан, обичан, успешен и днес – охулен от прословутите български популисти”, каза Плевнелиев.

Той очаква, че с третия мандат ще бъде увеличена ролята на президента. „Третият мандат ще бъде връчен на БСП като контрапункт на лидера Корнелия Нинова с идеята, че рано или късно президентът Румен Радев ще се опита да овладее тази партия”.

„Самият политически елит вече не е способен да получава и да постига резултати по стратегически важни приоритети – виждате провалът за Шенген. Ако сме на ръба на пропастта – дайте да не падаме. Сблъскваме се със стена на виртуална политика, при която не си говорим, а се замеряме с някакви тези”, каза бившият президент.

По думите на Росен Плевнелиев от началото на мандата си настоящият президент Румен Радев говори за президентска република, но не казва нищо конкретно.

Той определи като популистки няколко партии, които „се кълнат във вярност на президента” – „Изправи се, мутри вън!, ИТН, ПП, която осигури втория мандат на Радев и по думите му е „лявопопулистка партия, чак до „Възраждане”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Йосиф
    Не ! Ако бяха предложили теб, щяха първо да те убият с камъни, после щяха да те наплюят едно хубаво, за да се разложиш по-бързо и да изчезнеш от очите ни завинаги.
  • 3
    1
    Възмездие има, и никой човек...
    Рано или късно клетвите на нещастните, бедни, болни, измъчени българи застигат злите, продажни, безскрупулни български политици, и Господ-Бог ги наказва сурово. Плевньо - синът му внезапно умря без видимо да е боледувал Москов - синът му случайно загина при злополука затиснат от шейна Царя . синът му пострада много тежко в катастрофа, с две напълно потрошени ръце, вегетираше и изтляваше дълги години в кома, накрая умря Желю - дъщеря му се самоуби Дянков - синът му падна от втория етаж и sе потроши целия Манол Велев - вегетира в кома и се мъчи като куче дълги години, накрая умря... Боко-тиквата банкянски - разболя се от неизвестна болест, поду се целия като плондер, и погрозня...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари