Росен Плевнелиев: Мафията се завръща

1
Да видим как ще реагират тези, които сееха омраза срещу главния прокурор, каза президентът Плевнелиев
Да видим как ще реагират тези, които сееха омраза срещу главния прокурор, каза президентът Плевнелиев Снимка: Facebook

Да видим как ще реагират тези, които сееха омраза срещу главния прокурор, каза президентът Плевнелиев

“България стои изключително зле, в която и държава да отида. Казва се, че ние сме държава, която е неуправляема, изпаднала в хаос, вече сме и държава, в която мафията отново се завръща”. Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев по bTV.

“Тези, които сееха омраза срещу главния прокурор, да видим как ще реагират. Досега само Лена Бориславова даде отговор и то в съмнения срещу атентата. Тук ще си проличи кой е демократ - той показва солидарност с тези, които са пострадали, надежда, че институциите ще си свършат работата, популистите - правят, това което прави и Лена Бориславова, каза още Плевнелиев.

По думите му това е една ужасяваща атака, която е нечовешка. Трябва всички да си дадат сметка какво се е случило вчера. Досега не сме имали такъв случаи срещу институцията на главния прокурор, добави Плевнелиев.

Той отбеляза, че в Европа гледат на България като държава, която е неуправляема, корумпирана, в тежко политическо противопоставяне и мафията се завръща със страшна сила. Толкова много счупихме репутацията на България и отговорност носят всички политици, включително и президентът Румен Радев, допълни Росен Плевнелиев.

Президентът иска да види каква е реакцията на „Продължаваме промяната“ по случая. Плевнелиев се надява опитът за атентат срещу главния прокурор да не раздели партиите от 49-то Народно събрание. Той призова държавният глава да даде още няколко дни време преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Бойко Борисов и Кирил Петков могат да допринесат за разплитането на пъзела в политиката и да потиснат биткаджийството за съставяне на правителство, изтъкна Росен Плевнелиев.

Той се надява да има натиск върху България да състави правителство, но според Плевнелиев няма такъв натиск. Няма външна намеса за съставяне на правителство – или ние ще направим правителство, или ще извършим колективно самоубийство, предупреди Плевнелиев. Той добави, че с действията си България ще загуби 10 млрд. лв. от ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Иван
    Ние сме мафиотска дьржава,начело Сьс ГЕРБ,най голямата мафия,имат си дьржава в дьржавата,нали Роска!!
  • 15
    5
    Перфоратора
    По жалък политик не е имало на българската сцена. АМЕБА!
  • 13
    4
    Деса
    Росене бре, пуснах те да изхвърлиш боклука! Къде се запиля пак да се излагаш пред хората!
  • 17
    3
    Роска,
    Ти пита ли жена си преди да ги плещиш тия глупости?!!
  • 21
    2
    Хаха
    Росьо путьолиев пак се изявява непотготвен. Включили са го и него в цирка. Скапан клоун
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари