Росен Петров: Недопустима грешка е късането на снимка на президента в ефир

0
Росен Петров осъди строго действията на бившите си колеги от "Шоуто на Слави"
Росен Петров осъди строго действията на бившите си колеги от "Шоуто на Слави" Снимка: btv.bg

"Слуховете за моята смърт са силно преувеличени. В ПГ на БДЦ имаше напрежение, но никога не се разминава без него в политиката".

Това заявява Росен Петров в Сутрешния блок като цитира и думите на Марк Твен, излъчи Bulgaria ON AIR.

По думите му е бил постигнат консенсус с "Народен съюз", "с които са преминали доста политически битки заедно".

Той прогнозира, че групата ще бъде стабилна. ПГ на БДЦ подкрепя правителството в името на спокойствието в този конкретен момент заради случващото се в страната, в Турция, мигрантския поток, забавянето на споразумението между ЕС и Турция, посочи Петров. Той отбеляза, че светът се е променил и е отминало времето, когато са слушали "Вятърът на промяната", където войници се разхождали в парк "М. Горки" в Москва и всички ще сме братя.

По думите му ако парламентарните избори съвпаднат с президентските, в държавата ще настане хаос и "ще се развихри такава борба между политическите сили, каквато само ние българите можем да си представим".

Сегашното политическо напрежение изцяло е свързано с предстоящите президентски избори, подчерта Петров. "Всяка политическа сила иска да премери своето значение на президентските избори. Ако нямаше президентски избори през есента, нямаше да има и такова политическо напрежение в Парламента", добави той. В настоящия конкретен исторически момент всички политически сили в България трябва да загърбят тяснопартийния си интерес, заяви Петров.

Той осъди късането на снимката на държавния глава от сценариста на "Шоуто на Слави" и го определи като недопостимо.

Според него те са направили голяма и груба грешка. "Това да се скъса снимката на президента минава някакви граници - граници, които и аз съм прекрачвал, но никога не съм си позволявал да късам вестници или снимката, на който и да е. А като офицер да късам снимката на главнокомандващия? Той може да е всякакъв - може да носи името Георги Първанов, Росен Плевнелиев, Жельо Желев, но това е главнокомандващия на българските въоръжени сили", добави той.

"Президентът е един последователен човек, заема ясна, евроатлантическа позиция", коментира Петров. Според него не би трябвало да има наказание, защото и законът не го позволява, но то ще е отношението към хората.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари