Ромка врачка измъкна 21 000 лева от ученички

1
Прекалената наглост и алчност "изяла главата на" циганката
Прекалената наглост и алчност "изяла главата на" циганката

Прекалената наглост и алчност изяла главата на игнатиевската врачка Магдалена Русева, която успя да измъкне над 21 000 лева от три ученички, научи БЛИЦ.

20-годишната циганка, която по време на извършване на измамите е била едва на 16, буквално зомбирала момичетата с нейните „видения“ за болести и смърт и как само тя може да ги предпази от злините.

Манипулативната й схема очевидно е действала безотказно, предвид факта, че измамите й докарали 21 556 лева - причинена вреда на трите момичета и техните семейства. Както вече БЛИЦ писа, „баятелката“, която бе осъдена на 1 година и 8 месеца условно, прихващала жертвите си по алеите в Морската градина и в района на общината във Варна. Така срещнала в различни периоди и трите момичета и ги убедила, че има способност - чрез баене и изготвяне на различни амулети, да предотвратява или премахва направени магии и чужди негативни въздействия. В обвинителния акт е посочено, че измамите по отношение на ученичките са станали от септември 2010-а до септември 2012 година.

Едната от тях бързо се усетила и се разминала само с 22 лева, които дала на врачката. Втората обаче, която тогава нямала навършени 14 години, яко затънала. Започнало се с по 2 лева за амулети, палене на свещи в Катедралния храм, но постепенно нещата загрубели. „Баятелката“ не оставяла на мира момичето, звъняла му по телефона и му искала по 30-40 лева, защото „иначе нещо лошо щяло да се случи“. Така Магдалена измъкнала от септември 2011-а до април 2012 година от момичето пари и вещи на стойност 2281 лв. През април се обадила на ученичката и й казала, че спешно трябва да се видят. Поискала й 200 лв. и ако не й дадяла парите, „щяла да научи лоша“ новина за баща си. Детето, което повече от година и половина се било лишавало от джобните си и било вземало назаем пари от редица свои близки, казало, че няма. Тогава наглата врачка й обяснила, че няма никакъв проблем – можело й злато. Момичето се прибрало и си мислело да поиска от техните пари – уж, че има да връща, но тъй като този номер вече бил пласиран нееднократно, се отказало. Отишло при баща си и му разказало всичко.

Оттам започва интересната развръзка. Мъжът грабнал щерка си и моментало отишли в полицията. Уговорена била среща между ученичката и врачката, на която били предадени парите – банкноти с описани купюри и серийни номера. Измамницата вече била закована, но разследващите продължили да я наблюдават и да „слушат“ телефона й. Така се стигнало да разплитане и на другия случай – с ученичката,която била малолетна. Именно тя напълнила гушата на игнатиевската циганка най-обилно. Точно 19 253 лева е стойността на предадените от нея на врачката пари, злата, маркови дрехи и т. н. Това се случило от април 2011-а до септември 2012 година, когато врачката била задържана. Преди да се случи това обаче, ученичката пестяла от закуски, не ползвала автобус и ходила пеша, за да може да дава пари на измамницата, която трябвало да я отърве от „магиите“ и всички надвиснали „опасности за болести и смърт“. Освен това, детето, което било от заможно семейство, спестявало всичките си пари, дадени й от роднините за рождените дни, както и немалка сума, която получила от майка си и баща си за екскурзия. Въпросните пари, както и 15 блузи и тениски (уж за изчистване на магии, които обаче врачката подносила), и няколко чифта дънки, отишли в ръцете на „баятелката“ от Игнатиево.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари