Циганката Донка обеща да не убива повече!

0
Тя си признала в съда, че убила баба Иванка, защото била ядосана
Тя си признала в съда, че убила баба Иванка, защото била ядосана Снимка: БГНЕС

Преди дни тялото на възрастната жена бе открито в двора на къщата, в която живее със сина си и снаха си в първомайското село Дълбок извор.

Само за два часа криминалистите разкриха извършителката - 37-годишната ромка Донка, която е криминално проявена и осъждана общо 6 пъти, пише 24 часа.

Тя убила баба Иванка за 5 лева, които й били обещани за помощ в домакинството. Във фаталния ден обаче възрастната жена нямала пари и уверила ромката, че ще й ги даде, като вземе пенсията. Тя обаче се ядосала, пребила жестоко бабата и я удушила. След това Донка си тръгнала, но малко по-късно се върнала в къщата и взела златните обеци на Иванка Кукова, както и завивки и килими от дома й.

Преди седмица Окръжният съд в Пловдив не повярва на рецидивистката, че няма да се укрие, ако бъде пусната на свобода, й я остави за постоянно в ареста. Донка Петкова обаче обжалва и днес застана пред апелативните магистрати в града под тепетата.

"Съжалявам за грешката си, няма повече да се повтори", заяви ромката.

Прокурорът по делото Иван Даскалов обаче поиска от съда да остави убийцата за постоянно в ареста.

"Останах изумен от обясненията на обвиняемата, че е нападнала жертвата, тъй като била ядосана и изнервена. Какво можем да очакваме от нея следващия път, когато отново изпадне в такова състояние", заяви Даскалов.

Апелативният съд намери, че са налице всички законови предпоставки за оставането на Донка Петкова в ареста, а събраните до момента доказателства, обосновават в достатъчна степен извода, че тя е автор на извършеното деяние. Освен това има опасност обвиняемата да се укрие и да извърши ново престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари