Роман Абрамович си купува футболен отбор в Турция

0
Обявяват сделката в петък
Обявяват сделката в петък Снимка: © Getty Images/Guliver (архив)

Роман Абрамович е постигнал споразумение да купи Гьозтепе Измир от Турция

Съобщението бе направено от няколко турски издания, предава вестник Труд. „Според съобщения на местните медии Абрамович купи Гьозтепе и ще имаме потвърждение на сделката в петък“, написа в Twitter журналистът Рагип Сойлу.

Гьозтепе е на 18-то място, почти изпадащ 7 мача преди края на първенството. Той има 3 трофея в историята си: две купи на Турция (1969, 1970) и Суперкупа (1970).

Нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари предизвика сериозни проблеми за Абрамович. Предвид приятелските отношения между него и Владимир Путин, британското правителство санкционира строго президента на Челси, то му забрани да влиза в Кралството и блокира всичките му активи, включително банковите сметки на клуба.

След войната на Руската федерация в Украйна повечето страни от ЕС и НАТО незабавно предприеха действия срещу Русия и нейните олигарси. Въпреки това Турция, въпреки че е член на НАТО, все още не е взела такова решение. „Руските олигарси са добре дошли в Турция за туризъм или инвестиции“, каза наскоро турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари