Ром разби главата на мъж след спор на пътя

2
Група от 25 въоръжени мъже пристигнали, за да се саморазправят
Група от 25 въоръжени мъже пристигнали, за да се саморазправят

Група от 25 въоръжени мъже пристигнали, за да се саморазправят.

Мъж от ромски произход разби главата на свой съселянин след спор на пътя. Екшънът се е разиграл преди година край село Куртово Конаре, а преди дни побойникът получи и наказание за действията си.

Цялата ситуация се развила на пътя край пловдивското село. Компания се е прибирала след купон към домовете си. В колата е имало и дете. Зад волана била една от жените, която не консумирала алкохол, пише Traffic News.

Метри преди влизане в селото, в средата на пътя вървели трима мъже. Дамата подала звуков сигнал на пешеходците да се дръпнат, но те отказали и жената набила спирачки. Мъжът й слязъл от превозното средство и започнал да вика по тримата. Афектиран от наглостта им той дори ги побутнал, за да се махнат от пътя и компанията да си продължи.

Младежите обяснили, че търсят някаква кола, която уж блъснала дете от ромската махала, от където са и те. Спорът се разраснал, а през това време един от ромите изтичал до махалата. Там казал на съседите си, че е до бензиностанцията ще бият от „техните”.

Въоръжени с бухалки и колове, тумба от 25 души тръгнали към входа на селото. Там те заварили каращите се мъже. Оказало се, че единият от пътуващите в автомобила бил познат в махалата. Спорът започнал да утихва, когато с автомобил пристигнал бащата на едно от момчетата. Без да разбере какво се случва той грабнал един кол и ударил мъжа, „осмелил” се да направи забележка на момчетата.

Шурнала кръв, а ромите се разотивали. Пострадалият бил отведен в дома на негов приятел, а междувременно била повикана полиция и линейка. На място органите на реда установили от показанията на ранения и компанията му, кой е автора на посегателството.

Последният е бил издирен и му е било повдигнато обвинение.

Пострадалият от своя страна е посетил болница, където му е оказана помощ. Медиците са констатирали телесна повреда в областта на главата.

След няколко месеца разследване, агресивният жител на ромската махала на Куртово Конаре се изправи пред съда. След запознаване с материалите по делото, разпитите и очните ставки, магистратите решиха да накажат побойникът с глоба.

Спрямо него е снета наказателна отговорност, но глобен с 2500 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари