Родителско неглижиране и времето пред телефоните стоят зад детската агресия

0
Родителите трябва да обръщат повече внимание на децата си
Родителите трябва да обръщат повече внимание на децата си Видео: NOVA

"Случаите на агресия между деца се проявяват, когато безсилието вземе превес"

Това обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA психологът Ина Антонова. По думите ѝ дефицитът на внимание от родителите и прекаленото време пред смартфоните и гледането на филми с насилие водят до случаите на агресия, подобни на този в столичен мол.

„Това е поколение, израснало пред смартфоните, за да не ни пречи да сме на работа, за да не ни пречи да сме свободни. Поколение, израснало пред телевизорите и гледало насилие. Тези провокации в съзнанието на децата водят до тези проявления, които днес се опитваме да коментираме като негативни”, посочи психологът.

По думите на Антонова превенцията на подобни прояви се състои в поведението на родителите. Именно те трябва да обръщат повече внимание на децата си.

„Повече от родителите са притиснати от обстоятелствата и повечето деца точно от това поколение абсолютно по никакъв начин не са видели достатъчно внимание, за да бъдат разбрани. Тези деца не могат да осъзнаят достатъчно ясно, че това, което гледат във филмите - не работи в реалния живот”, коментира тя.

Според психолога санкциите при подрастващите имат известна стойност. Тя обаче смята, че не трябва да се стига до този етап. Антонова каза, че е по-удачно децата да се предпазят от идеята да стигат до подобна агресия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари