Родители отказват децата им от училището по европейски езици да бъдат тествани за Ковид-19

4
За да се върнат учениците в клас се подготвя въвеждането на задължително тестване два пъти в седмицата
За да се върнат учениците в клас се подготвя въвеждането на задължително тестване два пъти в седмицата Видео: Кис 13

За да се върнат учениците в клас се подготвя въвеждането на задължително тестване два пъти в седмицата

Повечето родители на деца от училището за европейски езици в Русе не желаят децата им да бъдат тествани за COVID-19, показа репортаж на КИС 13

Тъй като анкетата е направена преди изказването на министъра на образованието, че това е условието за присъствено обучение, от ръководството на гимназията се надяват родителите да променят своето мнение.

Заради ръст в заболеваемостта на 14-дневна база над 750 на 100 000 души, присъствените занятия във всички училища на територията на община Русе са отменени и от утре обучението ще се извършва дистанционно в електронна среда.

За да се върнат учениците в клас се подготвя въвеждането на задължително тестване два пъти в седмицата. От училището за европейски езици в Русе са направили допитване до родителите дали са съгласни с това изискване, за да се възстанови присъственото обучение.

В края на миналата седмица в училището е имало карантинирани 4 паралелки заради заразени ученици. Колективният имунитет на персонала е около 70%, като по-голямата част от тях са ваксинирани, а останалите са преболедували.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари