Родилка в тежко състояние е транспортирана с военен самолет до София

0
Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов Снимка: МО

Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Родилка в тежко състояние е транспортирана от Силистра до София при съвместна операция на Военноморските и Военновъздушните сили за медицинска евакуация, съобщиха от Министерството на отбраната (МО), цитирани от БТА.

Тази сутрин вертолет „Дофин“ от състава на авиобаза „Чайка“ във Варна, оборудван с медицинска апаратура за евакуация и спасяване, е транспортирал жената в тежко състояние от Силистра до Балчик. След това родилката е транспортирана от Балчик до София със самолет „Спартан“, който излетя от столицата около 11:00 часа и кацна обратно около 13:00 часа.

Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването, съобщават още от МО.

Вчера, завеждащият Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра д-р Антоанета Панайотова съобщи, че спешно търсят кръв - нулева кръвна група и с отрицателен резус фактор, за 38-годишна родилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари